Ongeval

Leden, leiding & vrijwilligers zijn verzekerd bij Chirojeugd Vlaanderen voor ongevallen. Een ongeval is een plotse gebeurtenis, waarbij je lichamelijk gekwetst wordt, zoals een snijwonde, breuk, insectenbeten,… De polis geldt niet voor ziekten, als je springstof gebruikt, bij zelfdoding, als je onder invloed bent van alcohol of als je lenzen verliest .

De Chiroverzekering betaalt het stuk van de medische kosten terug dat de ziekteverzekering (bv. CM of Bond Moyson) niet terugbetaalt. Die verzekering geldt ook op de kortste weg van en naar de Chirolokalen

Wat gebeurd er bij een ongeval?

Als uw kind tijdens een chiroactiviteit betrokken is bij een ongeval zal de leiding eerste hulp toedienen. Indien het ernstig is rijdt de leiding meteen naar doktor met uw kind of bellen ze de hulpdiensten. Het is dus zeer belangrijk dat de medische fiche volledig en correct ingevuld is. De leiding brengt u dan telefonisch op de hoogte.

Als uw kind thuisgekomen is met een letsel waarmee je voor de zekerheid toch naar de dokter wilt, moet je dit meteen melden bij de leiding. Zij bezorgen jouw het medische getuigschrift dat de dokter voor de verzekering moet invullen.

Voor de verzekering:

1. Je laat het geneeskundig getuigschrift invullen door de dokter. 
2. Bezorg het getuigschrift, je contactgegevens, je rekeningnummer en medische kosten aan de groepsleiding.
3. Je krijgt een e-mail van de verzekeraar over het dossier.
4. Het stuk van de medische kosten zal gestort worden op jou rekening

Wat met materiële schade?

Schade aan een bril, kledij, gsm of andere matrialen zijn niet verzekerd via de Chiroverzekering. Leden zijn wel verzekerd voor burgelijke aansprakelijkheid.

Wat is burgelijke aansprakelijkheid?

Als je kind per ongeluk iets van iemand anders kapotmaakt , of als hij / zij iemand een duw geeft en die breekt een been, dan is uw kind burgerlijk aansprakelijk. Dat wordt verzekerd door de familiale polis van het lid of de leid (st) er in kwestie (of meestal van hun ouders). Hebben zij dat niet, dan speelt de Chiropolis familiale. In beide gevallen betaal je de eerste 240 euro zelf. Dat bedrag evolueert met de index mee.