Typische chirozondag

Alle leden zijn welkom vanaf 13u30. Wil je nog iets vragen / afgeven / melden, dan kan je dat zeker voor de Chiro doen. Spreek gerust iemand van de leiding aan. Ze zijn te herkennen aan de gekleurde koorden die rond hun nek hangen of aan hun broek.

Start chirozondag

Om 14u fluiten we en verzamelt iedereen per groep in één grote kring. We tellen dan iedereen en zingen voor wie jarig is (geweest). Daarna spelen we een openingsspel met alle leden en de leiding. De rest van de namiddag spelen we meestal per groep, al kan het ook zijn dat we een groot groepsspel spelen.

Wat steken wij dan zoal uit op zo'n typische zondagmiddag? We spelen bijvoorbeeld een themaspel, bouwen kampen, knutselen iets voor de Sint, verkleden ons, gaan naar het bos, maken ons lekker vuil en nog zoveel meer!

Elke zondag is anders, maar één ding is zeker: bij Chiro Houtvenne is het nooit saai!

Vieruurtje

Op de Chiro kunnen de kinderen op zondag een drankje en een chips kopen. Dit aan de zeer schappelijke prijs van € 0,60 per stuk. Omdat we in het verleden gemerkt hebben dat kinderen soms geld vergeten waren of kwijt speelden, werken we al een tijdje met drankkaarten. Deze kosten 6 euro, waarmee men dus 10 drankjes kan kopen. We houden de kaarten online bij zodat ze nooit verloren kunnen gaan.

 

Hoe werkt de digitale drankkaart?

Elke leiding houdt van zijn groep bij wie er hoeveel gegeten en gedronken heeft op een Chirozondag en wie er wanneer een nieuwe drankkaart gekocht heeft. Deze gegevens worden dan verzameld en verwerkt. Is de drankkaart bijna leeg? Dan krijg je van ons een mail.

Hoe werkt de maillijst?

Wanneer het blijkt dat je kind minder dan 2 consumpties over heeft, wordt er een mail verstuurd. In deze mail vragen we dan om de volgende zondag € 6 euro mee te nemen voor een nieuwe drankkaart. In deze mail wordt ook vermeld hoeveel consumpties je kind nog juist over heeft.

Wanneer de drankkaart volledig leeg is zal je ook een mail krijgen. In deze mail vragen we ook om de volgende zondag €6 mee te nemen. Ook staat hierin vermeld hoeveel consumpties je kind al verbruikt heeft van de volgende drankkaart.

Indien de volgende drankkaart ondertussen ook al voor de helft opgebruikt is, vragen wij hier om de volgende zondag € 12 mee te nemen. Zo hoef je niet elke week opnieuw geld mee te brengen.

Veelgestelde vragen

Is in het bedrag in de mail al rekening gehouden met de onbetaalde drankjes?

Ja, het bedrag vermeld in de mail wordt bepaald op basis van de al reeds geconsumeerde drankjes.

Wat betekenen deze onbetaalde consumpties in de mail?

De onbetaalde consumpties zijn de drankjes die al gebruikt zijn op de nieuwe drankkaart. 

Klopt er iets niet of heb je nog vragen? Spreek dan gerust iemand van de leiding aan of stuur een mailtje naar drank@chirohoutvenne.be.

Eten op de Chiro

De oudere groepen (tito's, keti's en aspi's) eten ook op de Chiro. Elke afdeling beslist zelf of ze op zondag eten halen of zelf iets klaar maken. De leden in die groepen zullen dus op zondag een extra centje nodig hebben om te eten.

Einde

  • 17u voor de Bengels & Speelclubs
  • 18u voor de Rakwi's
  • 19u voor de Tito's, Keti's & Aspi's

Vragen

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier of via mail naar info@chirohoutvenne.be.