Buitenlands Kamp

Buitenlands kamp

Om de 4 jaar trekt Chiro Houtvenne naar het buitenland met de keti's, aspi's en oud-leiding om daar een fantastisch kamp te beleven. Het buitenlands kamp ziet er ongeveer hetzelfde uit als het kamp dat de leden al kennen. Vol geweldige spelletjes en massa momenten. Alleen zal de locatie deze keer iets specialer zijn en zullen er iets meer uitstappen gebeuren naar stadjes die in de buurt liggen en meer activiteiten zoals kayak cliff, hoogte parcours, snorkellen, .... we willen hiermee ook de leden de kans geven om een onvergetelijke ervaring te beleven met hun Chiro vriendjes en vriendinnetjes. En ze een stukje meer te laten ontdekken van het buitenland. De organisatie die dit mee mogelijk maakt is Jeka. 

Wanneer is het volgende buitenlands kamp?

Het is weer zo ver in 2023 gaat Chiro Houtvenne op buitenlands kamp! Op 31 juli vertrekt de bus naar het Balatonmeer in Hongarije! De bus vertrekt ’s avonds op onze Chiro ergens tussen 21u en 22u. Door de beperkte bagageruimte mag iedereen slechts 1 reiskoffer van max. 20kg meenemen en een rugzak voor op de bus. Het zal een lange rit worden aangezien het ongeveer 14 uur rijden is. Gelukkig zal deze lange rit beloond worden door de mooie plek waar we naartoe gaan. Het Balatonmeer is het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa met zijn oppervlakte van 592 km². De gemiddelde diepte bedraagt slechts 3 meter waardoor het water in de zomer relatief warm wordt (+-25°C).

We zullen dit geweldige kamp doorbrengen bij een camping in Zamardi. We zullen overnachten in gezellige houten huisjes. Eten wordt voor ons gemaakt en drie maal per dag geserveerd in een restaurantje aan de camping. Ons logement bevindt zich op slechts 200 meter van het strand. Rond het balatonmeer zijn vele sportveldjes aanwezig voor de sportievelingen onder ons. Het openbaar vervoer is op wandelafstand en zal ons naar avontuurlijke activiteiten brengen.

Wat gaan we dan allemaal doen? We zullen ons zeker niet vervelen! Iedere groep zal Boedapest verkennen op een nooit-te-vergeten tweedaagse. Vergeet ook zeker je zwemkleren niet want aan wateractiviteiten geen gebrek! Naast het gewone zwemmen is er ook een heel leuk Aquapark, waterski en verschillende andere watersporten. In Fonyód is er een gezellige markt om over te slenteren. Ook zullen er nog steeds chirospelletjes worden gespeeld en er staan enkele leuke massamomenten gepland. Want zeg nu zelf, een kamp zonder groepsdag of kampvuur? Dat kan natuurlijk niet ontbreken! Wij kijken er alvast enorm naar uit!